Blank Image

Tech Icon

Networkprofs is een community van en door netwerkspecialisten. Wij organiseren diverse kennissessies in samenwerking met verschillende netwerkleveranciers zoals Cisco, Huawei, Avaya, Checkpoint, Watchguard en HP. Check de agenda en schrijf je in voor de komende events. De events zijn gratis en worden georganiseerd in de avonduren en voor eten wordt gezorgd!

Twitter Bird Logo

Tweet

  • Loading Tweets..

Netwerk Virtualisatie met Shortest Path Bridging (802.1aq)

In de Virtual Enterprise Network Architecture (VENA) van Avaya is één van de gebruikte technieken ‘Shortest Path Bridging’. Deze IEEE standaard is een alternatief voor bijv. MPLS om end-to-end netwerk virtualisatie te kunnen doen. Maar ook het gebruik van SMLT of (M)STP kan hiermee worden uitgeschakeld.

Naast Avaya zijn ook de concurrenten met SPB implementaties bezig;

Huawei (op de S9300 switch)
Alcatel-Lucent (Omniswitch)
Solana Networks

Deze merken hebben eind 2011 ook een uitgebreide test gedaan op interoperabiliteit, zie ook deze link. Ook het onafhankelijjke Miercom testinstituut heeft getest: de conclusies luiden dat er besparing in configuratietijden, convergentie tijden en daardoor in TCO is. Dat klinkt veelbelovend, kortom; tijd om iets over deze techniek op Networkprofs.nl te posten!

Daarom deze uitgebreide Whitepaper van Avaya over SPB om de techneuten meer inzicht in deze techniek te geven.