Blank Image

Tech Icon

Networkprofs is een community van en door netwerkspecialisten. Wij organiseren diverse kennissessies in samenwerking met verschillende netwerkleveranciers zoals Cisco, Huawei, Avaya, Checkpoint, Watchguard en HP. Check de agenda en schrijf je in voor de komende events. De events zijn gratis en worden georganiseerd in de avonduren en voor eten wordt gezorgd!

Twitter Bird Logo

Tweet

  • Loading Tweets..

Visie op Cloud Computing van KPMG

Cloud computing is zonder twijfel hét fenomeen in de IT van vandaag. Steeds meer organisaties nemen hun IT-diensten af via het internet, waarbij het niet meer nodig is om de infrastructuur zelf in huis te hebben. Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren en de snelheid van implementaties verhogen.

Maar het overbrengen van diensten naar het internet – dikwijls aangeduid als de ‘cloud’ – roept ook vragen op met betrekking tot informatiebeveiliging, compliance en privacy. Welke risico’s brengt cloud computing precies met zich mee? En op welke terreinen zijn voordelen te behalen?

Ik werd gewezen op de publicatie door Mike Chung van KPMG ‘Orchestrating the New Paradigm’. Hij bekijkt deze vraagstukken vanuit een strategisch oogpunt en maakt inzichtelijk welke stappen genomen kunnen worden om cloud computing op een verantwoorde manier in te bedden in de organisatie.

Zeker het lezen waard! Klik direct naar het artikel .